02 دی 1403 - 08:55
نائب رئیس کمیسیون صنعت اتاق ایران:

بازار ارز توافقی گامی موثر برای حذف ارز چند نرخی

بازار ارز توافقی گامی موثر برای حذف ارز چند نرخی
بازار ارز توافقی که قرار است با ساز و کار عرضه و تقاضا، عملیات کشف قیمت را انجام دهد، یک گام موثر به سمت حذف ارز چند نرخی است.
کد خبر : ۱۷۰۰۱۰

به گزارش ایبنا، عباس جبالبارزی با اشاره به اقدام اخیر بانک مرکزی برای راه اندازی سامانه ارز تجاری و هدایت بازار ارز به سمت آن اظهار داشت: پیش نرخ معامله حواله‌های ارزی در سامانه نیما اعلام می‌شد و صادرکنندگان ملزم بودند ضمن عرضه ارز حاصل از صادرات خود در این سامانه، آن را به نرخ‌های اعلامی معامله کنند.

وی با بیان اینکه تعیین نرخ در نیما در شرایطی بود که صادرکننده کالای صادراتی خود را از بازاری تهیه می‌کرد که نرخ‌های آن تابع نیما نبود، اظهار داشت: به دلیل فاصله ارز نیمایی و بازار آزاد بسیاری از صادرکنندگان تمایلی برای صادرات نداشتند و این امر مشکلاتی را برای صادرکنندگان و تجارت به وجود آورده بود.

نائب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه نرخ ارز باید بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین شود، گفت: در سامانه جدید بانک مرکزی واردکنندگان و صادر کنندگان می‌توانند در شرایط تعاملی اقدام به کشف قیمت ارز می‌کنند.

جبالبارزی ادامه داد: این بازار برای شرکت‌های بزرگ دولتی و خصولتی وضعیت بهتری را فراهم کرده و شاهد شفافیت در بازار هستیم.

این فعال حوزه بازرگانی با یادآوری اینکه شراط حاکم بر بازار ارز سبب ایجاد رانت ارزی شده بود و برخی از آن منتفع می‌شدند، افزود: تجربه نشان داده که ارز نباید چند نرخی باشد بلکه باید تک نرخی و بر اساس عرضه و تقاضا تعیین قیمت شود.

نائب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ایران یکی دیگر از دستاورد‌های ارز توافقی را کاهش اختلاف بین ارز بازار غیررسمی و ارز نیمایی بیان کرد.

جبالبارزی خاطر نشان کرد: اکنون در سامانه ارز تجاری صادرکنندگان، واردکنندگان و بانک‌ها به‌عنوان کارگزار حضور دارند و نرخ ارز‌ها بر اساس عرضه و تقاضا و به‌صورت منصفانه، عملیاتی و کشف می‌شود.

بازار ارز تجاری از ۲۴ آذرماه آغاز شد و از این پس تخصیص و رفع تعهد تمام ارز اشخاص باید در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شود و از اول بهمن ماه نیز شرکت‌های صادر کننده محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فراورده‌های نفتی موظف به عرضه ارز صادراتی خود در این بازار هستند.

روز گذشته نیز بانک مرکزی برای صادرکنندگانی که براساس مقررات برگشت ارز حاصل از صادرات موظف به فروش ارز در سامانه نیما بودند، امکان فروش در مرکز مبادله ارز و طلای ایران را نیز فراهم کرد.

بر این اساس از روز دوشنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۳ برای تمامی صادرکنندگانی که براساس مقررات برگشت ارز حاصل از صادرات موظف به فروش ارز در سامانه نیما هستند، امکان فروش در مرکز مبادله ارز و طلا نیز فراهم بوده و بازرگانان می‌توانند در هر دو سامانه اقدام به عرضه ارز کنند.

همچنین آن دسته از واردکنندگان که دارای تخصیص معتبر از محل سامانه نیما می‌باشند، می‌توانند ارز مورد نیاز خود را از مرکز مبادلات خریداری کنند.

 

منبع: ایرنا

ارسال‌ نظر
ویدئو ویژه
بیشتر